Dec. 28, 2018

Concert simfònic de Maico i The Wheels amb l’Orquestra de Cambra de Mallorca

Intervindrà també el videojockey Héctor de la Puente

El Teatre Principal de Palma començarà el nou any amb un concert que és una decidida aposta per la fusió i la hibridació de músiques. Es tracta del recital que oferiran les bandes mallorquines Maico i The Wheels amb l’Orquestra de Cambra de Mallorca el proper divendres 4 de gener, a les 20 hores, tota una fita per a la música feta a l’illa.

El projecte sorgeix des del propi Teatre Principal  amb “l’objectiu de fomentar l’alquímia entre gèneres i estils”, en paraules del director de l’equipament escènic de referència de Mallorca, Carlos Forteza, que s’ha referit als dos grups com “dues de les bandes locals amb més projecció internacional del moment, dues formacions emergents recolzant així el talent local”.

Maico, una banda pop amb pinzellades de rock, soul i electrònica, i The Wheels, que practica el pop psicodèlic, han participat en el cicle Concerts a la Petita en el darrer any i precisament, fruit de les bones sensacions que deixaren ambdós concerts, va sorgir el projecte de treballar una proposta “més enllà del bolo tradicional, amb un component afegit”. Aquest component és l’Orquestra de Cambra de Mallorca i el seu director titular, Bernat Quetglas, ha dedicat els darrers mesos a fer els arranjament orquestrals del repertori dels grups.

Així i tot, en aquest concert l’Orquestra de Cambra de Mallorca serà dirigida per Jhoanna Sierralta, deixeble del director d’orquestra Gustavo Dudamel i amb vint anys de formació orquestral  en el Sistema de Orquestas y Coros Juveniles e Infantiles de Veneçuela, i actualment directora assistent de l’Orquesta Joven de Extremadura.

41 artistes sobre l’escenari

El concert del 4 de gener posarà sobre l’escenari de la Sala Gran a 41 artistes comptant els 30 de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, els cinc de Maico, els cinc de The Wheels i Héctor de la Puente, el videojockey que intervindrà amb les seves projeccions.

Per a Bernat Quetglas, aquest concert és una oportunitat única per arribar a “nous públics, perquè gent que mai ha sentit una orquestra la pugui sentir i es pugui interessar per apropar-se en noves ocasions”. 

Guillermo Borràs, veu i guitarra de The Wheels, ha recordat que “sempre hem volgut fer una cosa semblant a aquest concert, mesclar les nostres creacions amb la clàssica. A més enguany, The Wheels fa 10 anys i ho celebrarem tocant peces de totes les èpoques, també algunes d’inèdites dels primers anys. És veritablement una ocasió única”.

Nito, de Maico, ha destacat que “aquest és un concert molt plural, l’orquestra és com un filtre que fa que aquest concert pugui ser interessant per un públic de 5 a 80 anys”, També ha reconegut que “a Maico vivim moments d’excitació perquè no sabem que pot passar i això ens encanta”.

El concert començarà amb l’actuació de Maico amb l’Orquestra de Cambra per donar pas a The Wheels amb la formació clàssica. A partir d’aquí hi haurà un final sorpresa conjunt que cap dels integrants dels grup ha volgut desvetllar.

Les entrades per al concert es poden adquirir a partir de 8 euros i per a l’ocasió el Teatre Principal ha preparat una oferta especial amb un 30% de descompte per als menors de 30 anys.


News