March 22, 2019

El Teatre Principal als premis Ópera XXI

El 21 de març es va celebrar la primera edició de la gala

El director del Teatre Principal, Carlos Forteza, va assistir a la cerimònia anual dels premis de l'Asociación de Teatros, Festivales y Temporadas Estables de Ópera de España Ópera XXI en una cerimònia que tingué lloc al Gran Teatre del Lliceu de Barcelona. 

Els premiats enguany ha estat Guillermo García Calvo, per la direcció musical de Siegfrieden a l'Ópera de Oviedo (setembre 2017), el director d'escena Calixto Bieito, pel seu treball en la producció de Die Soldatenen al Teatro Real (maig-juny 2018) i la soprano Mariella Devia, por la seva interpretació de Lucrezia Borgia a la temporada operística organitzada per l'Asociación de Amigos de la Ópera de La Coruña (setembre 2017). Mirna Lacambra va recollir el premi al projecte de desenvolupament de l'activitat operística per la seva tasca al front dels Amics de l'Òpera de Sabadell. A més, el Teatro Real rebé el guardó a la nova producció operística per l'escenificació de Gloriana (abril 2018).

El jurado ha estado integrat pels musicòlegs Jaume Radigales i Begoña Lolo, la reconocida soprano Ana María Sánchez, els periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Pablo Meléndez-Haddad, Fernando Sans Rivière i Juan Ángel Vela del Campo, així com l'escriptor i divulgador musical Ramon Gener. Tots ells són experts de reconegut prestigi internacional i amb un profund coneixement de l'activitat lírica espanyola.

Oriol Aguilà és director del Festival Castell de Peralada des de 2010 i és un dels membres fundadors d'Òpera XXI. Fou director de mecenatge del Gran Teatre del Liceu durant la reconstrucció del teatre després de l'incendi de 1994, així com a director d'estratègia  marca de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.


News