June 6, 2019

Concert de Gregory Kunde demà amb la Simfònica i el Cor del Teatre Principal

Dirigit per Sergio Alapont, també hi actuarà el baríton Damián del Castillo


El tenor nord-americà Gregory Kunde oferirà demà divendres el darrer espectacle líric de la 33 Temporada d’Òpera i Dansa del Teatre Principal, un recital simfònic amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor del Teatre Principal que serà dirigit per Sergio Alapont i on també hi intervindrà el baríton Damián del Castillo.

El concert tendrà un destacat protagonista “verdià” donat que el compositor italià serà el fil conductor d’un programa on hi haurà peces d’òperes com Aida, Don Carlo, Il trovatore i Otello, a més d’obres de Puccini, Bizet i Leoncavallo.

Aquest serà la primera actuació que oferirà Gregory Kunde, a Mallorca i arriba en un moment daurat de la seva carrera on ha adquirit un nivell de maduresa vocal i interpretativa que fa d’aquest concert una de les cites més importants de la temporada musical mallorquina per als aficionats a la lírica.

Longevitat vocal

Durant la presentació del recital, Carlos Forteza, director del Teatre Principal, ha destacat la trajectòria de Kunde, que és considerat un dels cantants més complet de l’escena operística actual. Prova d’això són els nombrosos guardons que ha rebut, entre els quals destaca el de millor cantant masculí de 2016 als International Opera Awards, o els compromisos més immediats que el duran a cantar Aida i Il trovatore al Staatsoper de Viena, Otello al Royal Opera House de Londres o Turandot en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. “Kunde ha seguit una carrera lenta però segura, elegint molt bé els papers i els títols i, com Alfredo Kraus, és un exemple de longevitat vocal”, ha assegurat Forteza.

Gregory Kunde s’ha mostrat agraït de poder actuar per primera vegada a Mallorca i més “en una funció que serà molt completa, per això vull comptar amb el baríton Damián del Castillo. El fet de que m’acompanyi el Cor del Teatre Principal fa encara més especial aquesta vetllada”.

Kunde s’ha referit també a “la missió” que tenen els solistes “d’intentar atreure als joves a l’òpera, per fer veure que és quelcom únic, sense micròfons i amplificacions”. Així ha recordat, com als seus 19 anys i sent estudiant de música que anava per a director coral, va veure una òpera per primera vegada i es va sorprendre de que no hi hagués amplificació. Allò va ser com una epifania i va optar per l’òpera en un moment, principis dels 70, quan en els Estats Units no era fàcil tan sols escoltar o veure òpera.

El tenor d’Illinois s’ha referit també als qui considera els seus grans referents i mentors de la lírica com Bergonzi, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo i Alfredo Kraus, “amb els quals he cantat i que s’han convertit en un exemple a seguir, també ells feren aquest camí del bel canto al verisme”.


Dos otellos

Exemple d’aquesta amplitud dels registres vocals, que li permeten passar del belcanto al verisme amb sorprenent facilitat, és que Kunde és l’únic tenor en la història que ha cantat els dos “otellos”, el de Verdi i el de Rossini, en una mateixa temporada, i ho va fer en tres temporades seguides, del 2013 al 2016.

El director del concert, Sergio Alapont, ha insistit en lloar la figura de Gregory Kunde, i ha recordat que “a un país com Itàlia, el país amb més cultura operística del món, Kunde ha estat mitificat en tots els grans teatres “verdians” del país, començant pel teatre de Parma”. Alapont s’ha mostrat encantat de poder dirigir aquest concert “en un Teatre Principal que té una acústica fantàstica i amb el millor tenor “verdià” de tot el món”.

Amb aquest concert, el Teatre Principal està a punt de tancar la 33 Temporada d’Òpera i Dansa. Ho farà el proper cap de setmana amb l’actuació de la Compañía Nacional de Danza que representarà la coreografia Don Quijote, amb direcció de José Carlos Martínez.

Cal recordar que, amb l’objectiu de fer arribar la lírica a tots els públic, el Teatre Principal té una oferta per als menors de 25 anys que poden disposar d’un descompte del 80% si compren l’entrada una hora abans de començar la funció.


See show card

News