June 26, 2019

Rafa Gallego guanya la beca d'Autor Resident del primer semestre 2019 al Teatre Principal

El dramaturg presentà el projecte La brigada invisible

Per al desenvolupament del projecte comptarà amb la col·laboració de Laura Marte

El Teatre Principal ha fallat la beca de la segona convocatòria d’Autor Resident corresponent al segon semestre de 2019 en el dramaturg i periodista Rafa Gallego. Gallego va presentar el projecte La brigada invisible, que ha estat seleccionat d’entre les quatre propostes rebudes.

Així ho va decidir ahir, dimarts 25 de juny, la comissió de selecció, que va estar formada per l’actriu i dramaturga Catalina Florit, el dramaturg i autor resident del primer semestre de 2019 Jaume Miró, l’actor i dramaturg Toni Gomila en representació de l’Associació de Dramaturgs de les Illes Balears, i Carlos Forteza i Mònica Pérez, com a direcció de Teatre Principal.

A La brigada invisible, Rafa Gallego vol explorar i visibilitzar el món laboral de les anomenades cambreres de pis, les conegudes popularment com “kellys”, i que en els últims temps s’han donat a conèixer per les dures condicions laborals en que es veuen obligades a treballar.

La comissió de selecció ha valorat precisament “la urgència i utilitat de la temàtica plantejada en aquest moment per generar una oportunitat d’aportar argumentari i elements de millora pel canvi social”. Així mateix, la comissió també vol “donar continuïtat a iniciatives temàtiques que ja han estat tractades prèviament a la programació del Principal” i “donar veu a un sector des d’una perspectiva no dogmàtica en relació a la principal activitat econòmica balear”.

Amb la resolució de la convocatòria d’Autor Resident, el Teatre Principal es compromet a produir una lectura dramatitzada del text acabat i Rafa Gallego rebrà la quantitat de 2.500 euros i disposarà d’una sessió de tutoria dramatúrgica sobre la peça en col·laboració amb la Sala Beckett de Barcelona.News