Theater Great Hall

December

Zona inundable Marta Barceló

Season:

2022/2023

December, 28

8 p.m.

Duration

90 minutes

Languages

Català

Price

Between 8 and 25 euros

Recommended age

From 16 years

Sant Llis, octubre del 2018. Després de quatre hores de pluja intensa, un torrent es desborda, inunda un petit poble de Mallorca i causa onze morts, diversos ferits i molts danys materials.

Ben aviat es desencadena una onada de reaccions: una explosió de solidaritat sense precedents i una cobertura mediàtica que cada vegada planteja més dubtes. Es podria haver evitat la tragèdia? Van funcionar els protocols d’emergència? Per què es continua edificant als llindars dels torrents?

Els personatges d’aquest document històric ficcionat es troben en el desemparament d’un món contemporani que no sap què fer amb el seu passat, la seva cultura i la seva història. Zona inundable és el títol, és l’avís que ningú va saber escoltar.

Quan els arxius dels jutjats de pau de Sant Llorenç des Cardassar van quedar completament inundats, es va esborrar la història de milers de persones. Com van fer els nazis amb els jueus, sense deixar cap rastre de la seva existència.

La imatge principal d’aquest espectacle parteix de la memòria, en mans d’uns arxivers voluntaris que ens ajuden a explicar aquesta història, recuperar una part de la nostra identitat i sentir de nou les veus del passat.
Marta Gil


Coroducció del Teatre Nacional de Catalunya i Teatre Principal de Palma

Autoria
Marta Barceló

Direcció
Marta Gil Polo

Intèrprets
Isabelle Bres, Marc Garcia Coté, Marc Joy, Pepa López, Vanessa Segura, Àlvar Triay

Escenografia i vestuari
Joana Martí

Il·luminació
Sylvia Kuchinow

So i espai sonor
Nacho López

Vídeo
Clara Guixé

Assessorament musical
Natàlia Casasus

Ajudant de direcció
Albert Massanas


#EmocionsEnViu
Facebook
Teatreprincipaldepalma
Instagram
teatreprincipal
Twitter
teatreprincipal
Share:

Read more

Nova coproducció entre el TNC i el Te...

El Teatre Nacional de Catalunya i el Teatre Principal de Palma han unit esforços per dur a terme una nova producció escènica, Zona inundable, un text original de la mallorquina Marta Barceló, que s'estrenarà el 6...

Show more 22-05-24