Music Small Hall

December

Denis Dufour Fundació ACA

XLIV Encontre de compositors

Season:

2023/2024

December, 16

6 p.m.

Duration

80 minutes

Price

20 euros

Recommended age

From 8 years

El XLIV Encontre de compositors proposa aquest concert de Denis Dufour amb Esperit de suite. 

Denis Dufour (Lyon 1953) és un creador sonor amb més de 180 obres instrumentals, acusmàtiques i electroacústiques. La seva música, que considera el so en totes les seves potencialitats (no solament pel que fa a l’alçada, la durada, la intensitat o el timbre, també quant a la seva tremolor, granulositat, massa, capacitat d’evocació…), és una música de joc, de risc, construïda amb energia i claredat, que decep a la mo­da i la modernitat, i que desestabilitza les expectatives dels consumidors que, malauradament, hem acabat esdevenint.

El programa es concep com una suite, en la qual les diferents obres del compositor es presenten en continuïtat, sense pausa entre elles. Tal com dirà Jérôme Nylon, això permet oferir «un panorama contrastat i coherent de l’obra del compositor, en la que la seva llibertat, fantasia, sensualitat i l’humor es conjuguen sense problema amb la severitat, la profunditat, els significats ocults i els timbres i espais sorprenents. Cada peça aporta solucions d’escriptura i troballes d’articulació que fan viatjar l’oient, de forma àgil i amb una naturalitat inesperada, al cor d’un món sonor sorprenentment ben arrodonit». 

Jean-Claude Risset, captivat per la rotunditat del format, declararia sobre Dufour, en ocasió del concert de 2009 realitzat a Marsella, que és «dels que cultiven el camp de l’acusmàtica amb llibertat i independència, però també amb rigor, i amb una finesa tan gran en l’artesania que aquesta acaba per ésser oblidada: mai no havia experimentat tant aquesta sensació com en escoltar aquesta «suite», que permet apreciar tant la imaginació com la coherència del pensament».

Denis Dufour
Composició i interpretació a l'orquestra d'altaveusShare: