Dec. 3, 2019

El Principal i la Simfònica posen en escena l’òpera "El diluvi de Noè"

De Benjamin Britten, amb els cors Infantil i Juvenil i la Petita Simfònica

El Teatre Principal i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears han unit esforços per dur a terme la representació de l’òpera El diluvi de Noè, de Benjamin Britten, en una única funció que tindrà lloc el divendres 6 de desembre a les 21.30 hores.

En aquest muntatge, hi participen els cors Infantil i Juvenil del Teatre Principal i la Petita Simfònica, formació orquestral on joves estudiants de música comparteixen escenari amb instrumentistes de l’OSIB. Els papers solistes els interpretaran Johan Schinkler (Noè) i Carol García (dona de Noè), mentre que la direcció musical és de Pablo Mielgo i la direcció escènica és de Carles Pujols. En total, participaran en aquest muntatge 110 artistes entre solistes, músics i coristes.

El diluvi de Noè, de Benjamin Britten, és una dels més apreciats títols de l’òpera contemporània. Britten escrigué aquesta obra el 1957 i va ser estrenada el 1958 a la ciutat anglesa d’Òxford dins del Festival d’Alderburgh. El diluvi de Noè està basada en un text medieval del segle XV, emmarcat dins dels misteris de Chester, i narra el passatge bíblic on Jehovà, enutjat amb els homes, decideix purificar la terra amb un gran diluvi i decideix salvar a Noè, l’únic home just.

Precisament, Britten va deixar unes indicacions molt precises de com volia que es representàs aquesta obra: mai a un teatre i sí a una església o a un saló. “Ens hem botat aquestes ordres de Britten i la farem en un teatre”, ha explicat Pablo Mielgo. Una altra de les indicacions de Britten és que era una obra per ser representada per “professionals, aficionats i el futur, els nins i aquí sí que hem estat molt curosos en complir la seva voluntat” ha afegit Mielgo.

Per part seva, tant el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, com el director gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra, han celebrat la col·laboració entre les dues institucions “no sols per als grans títols d’òpera sinó també per aquestes iniciatives per als més joves”.


See show card

News