May 12, 2021

La dansa interactiva arriba de la mà d’"Unexploded Bomb"

Aquesta coproducció amb Elena Lalucat s’estrenarà aquest divendres 14 i es podrà veure també el dissabte 15 i diumenge 16

Unexploded Bomb, la nova coproducció del Teatre Principal de Palma amb Elena Lalucat, s’estrenarà aquest divendres 14 de maig, a les 19 hores, a la Sala Petita del Teatre Principal. El dissabte 15, a les 19 hores, i el diumenge 16, a les 18 hores, també hi haurà funció. Podeu consultar la roda de premsa en aquest enllaç.

Unexploded Bomb és un muntatge multidisciplinar que combina dansa, text, audiovisuals i música en directe per conformar una peça interactiva amb el públic que reflexiona sobre la tecnologia.

Creat per Elena Lalucat, Unexploded Bomb compta amb la direcció de Clàudia Mirambell i la mateixa Elena Lalucat, que és també la intèrpret sobre l’escenari. L’equip artístic el completen Carlota Grau (dramatúrgia), Sandra Monfrot (composició musical i música en directe) i Marieta Rojo (tècnica i disseny d’il·luminació). 

Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha valorat “l’alta presència de creació femenina” en el muntatge i ha destacat “el suport a creadors emergents que treballen nous llenguatges”, un dels principals valors de la participació del Teatre Principal en aquesta coproducció. 

Unexploded Bomb és un videojoc escènic. Una peça de dansa contemporània vehiculada a través de la ficció interactiva, un software que simula un entorn on els jugadors utilitzen comandos, instruccions o ordres de text per controlar els personatges i influenciar l’ambient. Una forma de narració interactiva, on el jugador es sent un agent actiu en la trama”, ha explicat Elena Lalucat.

Una dels grans valors d’aquesta peça és “la improvisació en directe”, una improvisació que no sols treballa la ballarina sinó també la resta de l’equip artístic, seguint les indicacions del públic que pot intervenir a través del telèfon mòbil. 

Tot plegat, Unexploded Bomb segueix un fil conductor que ve marcat per les imatges de Lee Miller i les cròniques de Marta Gellhorn, ambdues corresponsals a la II Guerra Mundial. A través d’aquestes dues dones, la seva feina i la seva visió de la guerra es crearà “un univers poètic, una juxtaposició d’un entorn real i cru i el diàleg entre la llibertat i les limitacions”.

Cal recordar, que després de la funció del divendres 15 hi haurà Principal Plus, un col·loqui de l’equip artístic amb el públic; i que la funció del diumenge 16 de maig també podrà ser seguida per streaming.

See show card

News