April 22, 2022

El Teatre Principal acollirà dimecres 27 el Concert per la pau

A benefici de la Creu Roja d'Ucraïna, hi participen més de 20 artistes

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dimecres 27 d'abril a les 20 hores el “Concert per la pau”, un esdeveniment solidari organitzat per la Fundació Família Forteza-Rey, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i diverses empreses i entitats mallorquines. La recaptació d'aquest concert anirà destinada de manera íntegra a la Creu Roja Internacional, que està actuant a Ucraïna després de la invasió russa del passat mes de febrer. El concert comptarà amb les actuacions de Blauets de Lluc, Two Tenors, Ben Trempats, Xanguito, Pep Suasi, Jaume Anglada, Miquel Lladó, Sergio Bustos i Anna Picornell, Pistola, Victor Uris, Petit, Carmen Jaime, Blai Vidal, Al Mayurca, Peligrosos Gentlemen, Tom Trovador, Aina Zanoguera, Tomeu Quetglas i la Capella Mallorquina.

“Aquest concert és una mostra més que Mallorca és una terra solidària. Ciutadania, entitats, artistes i institucions ens bolcam en iniciatives com aquesta i convidam tothom a què hi col·labori assistint al concert” ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, que ha fet un agraïment a la Fundació Família Forteza-Rey, organitzadora del Concert per la Pau. “Tot d’una que ens ho varen proposar ens posàrem a la seva disposició i els oferírem el nostre suport, com hem fet des del primer moment des del Consell, mobilitzant recursos econòmics per atendre les persones desplaçades per la guerra, incrementant l’aportació econòmica a entitats socials com Creu Roja que les atenen i concertant amb elles places de primera acollida” ha apuntat Cladera.

Per la seva part, Josep Forteza-Rey ha explicat que l’”esforç que facin les famílies que venguin al concert anirà a cobrir allò que ara mateix és més necessari, que és comprar i distribuir tot el que s’ha de mester a les persones i llocs on fa falta, i Creu Roja té la capacitat de fer-ho”. També ha apuntat que “en una societat on tenim la sensació que ens tornam més egoistes, veure que tant institucions com artistes te diuen que sí tot d’una és una llum d’esperança que ens dona ànim i ens dona coratge per seguir ajudant qui ho necessita”.

“És necessari comptar amb col·laboració i participació d’entitats com la Fundació Família Forteza-Rey perquè això ens dona més capacitats per atendre les necessitats de les persones refugiades que han hagut de fugir d’Ucraïna” ha apuntat Antoni Barceló, president de Creu Roja Illes Balears, qui també ha explicat que “estam treballant molt en coordinació amb la federació internacional Creu Roja i encara hi ha molta feina a fer”.

“És un privilegi poder aportar el nostre gra d’arena a aquesta causa, els artistes sempre estam disposats a ser solidaris i reivindicatius, en les nostres cançons, els nostres concerts i en iniciatives com aquesta” ha explicat Tom Trovador, qui ha intervingut en representació de la vintena d’artistes que participen al concert solidari.

La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Bel Busquets ha participat a la presentació d'aquest concert, acompanyada del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà.


News