April 9, 2024

"Coralina", de Goldoni, i "Picasso", de Rhum, l’oferta del cap de setmana al Principal

L’actor Joan Arqué participa en els dos muntatges escènics

L’oferta del cap de setmana del Teatre Principal ve marcada per dos títols que arriben a Palma amb tot un seguit de bones critiques i amb l’aval del públic. Es tracta de Coralina, la serventa amorosa, un clàssic de Carlo Goldoni, i Picasso (rey, monstruo y payaso), de la companyia de circ Rhum.

Coralina, la serventa amorosa és una producció de La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi, i es representarà el dissabte 13 d’abril a les 20 hores. Es tracta d’un comèdia d’embolics del dramaturg venecià Carlo Goldoni (1703-1793), que gira en torn dels doblers i l’amor i on l’enginy de la protagonista és essencial.

Amb 10 actors sobre l’escenari, aquest muntatge teatral és un engranatge escènic amb molt de ritme on el públic s’ho passa d’allò més bé. Interpretada per Mireia Aixalà, Joan Arqué Solà, Xavier Boada, Rosa Gamiz, Clara de Ramon, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ireneu Tranis, Ramon Vila i Jaume Viñas, Coralina és una obra molt equilibrada amb un humor sense estridències però que arriba molt bé al públic.

Carlo Godoni va escriure aquesta obre el 1752 i constitueix el nucli principal del cicle que l’autor va dedicar revolucionàriament a la serventa com a protagonista, juntament amb La locandiera i Le donne gelose.

El diumenge 14, a les 18 hores, arribarà a la Sala Gran l’espectacle de circ contemporani Picasso (rey, monstruo y payaso), un muntatge que la companyia Rhum per a majors de 14 anys que va estrenar l’any passat amb motiu del 50 aniversari de la mort de l’artista malagueny.

En aquesta obra, Rhum fa un retrat de Picasso, el gran triomfador del segle XX, pintor bohemi, exitós i fascinant. Picasso (rey, monstruo y payaso) interroga la història d’un pintor que va travessar diferents èpoques i estils, però ho fa en clau de Rhum&Cia: una posada en escena tan curosa com divertida, amb alguna pinzellada d’alegre melancolia.

Aquest muntatge, dirigit per Joan Arqué amb dramatúrgia de Maria Folguera és interpretat per Jordi Martínez, Piero Steiner, Mauro Paganini, Xavi Lozano, Lluc Armengol, a més de la menorquina Queralt Albinyana i el mateix Joan Arqué.

Es dona la casualitat que aquest actor i director català participa en els dos muntatges del cap de setmana al Teatre Principal, Coralina, las serventa amorosa i Picasso (rey, monstruo y payaso).


News