Oct. 25, 2023

El Teatre Principal acull Sa Boira, que presenta una Celestina d’Alfonso Sastre

La funció de la companyia de l’ONCE serà el dijous 25 d’octubre a la Sala Gran

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dijous 26 d’octubre, a les 20 hores, l’obra teatral Tragedia fantàstica de la gitana Celestina, original del dramaturg Alfonso Sastre, a càrrec de la companyia Sa Boira, vinculada a la delegació a les Illes Balears de l’Organización Nacional de Ciegos de España. Podeu veure la roda de premsa de presentació aquí.

Dirigida per Bernat Pujol i Mateu Fiol, la Tragedia fantàstica de la gitana Celestina compta amb la interpretació de Maria Llobera, Maria Bel Sureda, Maria Ángeles Cutillas, Cati García, Pilar Redondo, Zulima Manzaneque, Joan Moreno, Santi Muñoz, Jesús Romero, Mateu Segura, Moisés Córdoba, Manolo Serrano, Antonia Burguera i Catalina Cañellas. En total són 14 intèrprets del quals quatre tenen visió total mentre que la resta pateixen algun tipus de disfuncionalitat visual que va des de la ceguera total fins a la parcial.

Durant la presentació del muntatge, Antònia Roca, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura i Patrimoni, ha destacat la feina feta per la companyia teatral Sa Boira, una feina que demostra que “la cultura i el teatre és i ha de ser per tothom”. Roca també ha insistit en la necessitat de fer inclusives les arts escèniques “per arribar a tota la societat”.

Segons han explicat el propis directors del muntatge “l'espectador trobarà una Celestina molt esbojarrada i que poc té a veure amb l'original de Fernando de Rojas. Es tracta d'una peça tragicòmica, que contínuament va del drama més dur a la més absurda comicitat”.

En aquesta particular versió del clàssic de la literatura medieval castellana, Calixto i Melibea no són uns jovençans, sinó tot el contrari: uns personatges d'avançada edat amb les seves coses positives i també negatives. Tot això crea un enfilall de situacions absurdes i còmiques”.

Alfonso Sastre combina amb gran saviesa un teatre de text en el qual trobam un repertori d'embolics que fan que l'espectador gaudeixi i esperi amb avidesa un final del tot inesperat.

La companyia Sa Boira es va fundar l’any 1987 i des de llavors ha representat més de 50 títols. Entre molts d’altres premis, Sa Boira va rebre el 2013 el premi Max aficionat.

Pots seguir tota la roda de premsa de presentació del muntatge de Sa Boira a 

https://www.youtube.com/watch?v=Yp6xQyj0qqg


See show card

News