Oct. 21, 2022

Les maleïdes i Loquis, primer títols del projecte Teatre en vinyeta

Flavia Gargiulo convertirà en historieta gràfica l’obra Les maleïdes, de Sergio Baos, mentre que Tomeu Pinya ho farà el mateix amb Loquis, de Neus Nadal

El Teatre Principal presentà ahir, en el marc de la fira Còmic Nostrum, el projecte Teatre en vinyetes, una proposta acordada amb el Clúster de Còmic i nous media de Mallorca, amb el qual títols de teatre veuran la llum en una versió d’historieta gràfica.

Els primers títols que veuran la llum en format còmic seran les obres Les maleïdes i Loquis mentre que l’editorial mallorquina Dolmen serà l’encarregada de l’edició i la distribució.

Les maleïdes és una obra original de Sergio Baos, que se estrenarà a la Sala Gran el 13 de gener de 2023 en una producció pròpia del Teatre Principal. En aquest cas, serà la dibuixant Flavia Gargiulo la responsable de traslladar la història de Baos a les vinyetes.

El següent títol en veure la llum serà Loquis, una obra de Neus Nadal, que s’estrenarà a la Sala Petita el 10 de març de l'any que ve en una coproducció amb Joan Gomila. El dibuixant Tomeu Pinya és qui en farà l’adaptació a novel·la gràfica.

En la presentació de Teatre en vinyetes, Marta Ferré, adjunta a la direcció del Teatre Principal, ha celebrat la posada en marxa del projecte i ha explicat que aquest “conjuga la manera de contar del fet teatral amb la manera de contar de la novel·la gràfica”.

En uns termes semblants s’ha expressat Juan Roig, en representació del Clúster de Còmic qui ha assegurat que “es tracta de vincular el món del còmic amb el de l’escena  i ens permet contemplar l’obra de teatre des d’un perspectiva innovadora i a la historieta des de la perspectiva de la creació artística”. 

En aquest sentit, Neus Nadal veu en un aquest projecte “una manera de donar a conèixer el teatre a un públic que pot ser no hi aniria i al revés, donar a conèixer una disciplina artística com és el còmic a un públic que habitualment no és el seu”.

Pinya i Gargiulo han coincidit en veure les dificultats de traslladar al còmic “un llenguatge i un ritme narratiu diferent però el còmic et permet jugar amb la història d’una altra manera” en paraules de la dibuixant.

“Una cosa bona que té el tebeo és que no hi ha problemes de pressupost en producció, pots disposar de tot el que vulguis, el color vermell no és més car que el blau”, ha conclòs Tomeu Pinya.

La previsió és que els dos títols puguin ser editats i a les llibreries el proper febrer de 2023.News